Resultat Årets bild 2015

”Årets bild” 2015 är nu avgjord. Redovisningen gjordes på senaste klubbmötet den 28 april och jury var denna gång Tidaholms fotoklubb. Digital bild, färg eller svartvitt är som vanligt den enda tävlingsklassen. Det var många deltagande fotografer som var och en hade möjlighet att lämna in 3 bilder.

Juryns utlåtande: Tack så mycket för förtroendet att bedöma Era bilder från Melleruds fotoklubb! Vi var 6 män och 1 kvinna som hade en trevlig kväll med mycket intressanta diskussioner. På en del bilder var vi eniga, men på andra ganska oliktänkande och det ger ju tillfälle till ”foto/bildkvalitétsprat”

Alla placerade tävlingsbilder dvs. de tio främsta kan ses längst ner på sidan.

1. Göran Ek – ”Aftonrodnad”
Vacker vykortsbild! Perfekt timat med solnedgången… Ögat följer med in i bilden. GRATTIS!

2. Susanne Emanuelsson – ”Hjortens udde”
Fin stämning. Både dramatik och lugn. Stenarna gör bilden.

3. Agneta Jonsson – ”Vad tänker hon på?”
Mycket fint porträtt! Skarp bild med bra ljussättning. Avspänt uttryck. (någon ville ha den som 1:a!)

4. Tanja Mueller – ”Ön”
Riktigt fin bild! Fint djup. Ger ett lugn. Gör sig bra i svart-vit.

5. Nils-Gunnar Olsson – ”Grågås”
Bra format och bra komposition. Lugn och fin bakgrund. Ramen höjer bilden!

6. Benny Karlsson – ”Kurre”
Mjuk och fin bild på en ekorre med bra skärpa. En aning för överexponerad tyckte några.

7. Susanne Emanuelsson – ”Åkulla naturreservat”
Fint ljus och djup i bilden. Somliga tyckte dock att färgmättnaden var för hög.

8. Rolf Linder – ”Vattendansen”
Vattnets rörelse är fint! Tyvärr ser bilden för avklippt ut i vänster kant.

9. Rolf Linder – ”Brudslöjan”
Fint ljus och liv i bilden. Bra med skörpa på stenarna. Tyvärr stör den tjocka pinnen helheten.

10. Tanja Mueller – ”Hönan”
En cool bild med bra komposition. Bra skärpa där den ska vara!