Resultat Årets bild 2017

2017 års ”Årets bild” är nu genomförd och avslutad. Hudiksvalls fotoklubb har gjort bedömningen och resultatet redovisades på klubbmötet 18 april. Digital bild, färg eller svartvitt var som vanligt enda tävlingsklassen. 13 deltagande fotografer hade lämnat in 39 bilder totalt. De 10 främst placerade redovisas här medan alla övriga bilder kom på delad 11:e plats. Utlåtandet från juryn var:

Vi tackar för förtroendet att bedöma era bilder. Bilderna har hoppat lite fram och tillbaka men nu blev slutbedömningen som:

1 Christer Mårtensson – Fallfärdigt
Fin inramning, bra svartvit bild, bra kontrast, alla grå toner ligger rätt. Roligt motiv från en svunnen tid.

2 Andreas Persson – Hökugglan
Här vakar ugglan på sin spets. Fotografen har varit uppmärksam. Här har färgerna kommit till sin rätt.

3 Benny Karlsson – Sländan
Snyggt fångad slända i rörelse, bra skärpa, snygg bakgrund.

4 Göran Ek – Svunnen tid
Bra detaljbild, snyggt med ormbunken som fallen bra in i bilden. Härliga färger.

5 Andreas Persson – Porträtt av flodiller
Bra porträtt av en nyfiken iller. Flodillerns visar sitt intresse för fotografen. Bra skärpa, bra beskuren bild, bra bakgrund.

6 Mikael Westman – Följ mig
Stigen leder till motivet, bra svartvit bild som fångar ögats intresse.

7 Nils-Gunnar Olsson – Havssula
Kul närbild. Snyggt med den vita kroppen mot den svarta näbben och ögats färg fångar verkligen intresse.

8 Andreas Persson – Smålommens morgon
Ren och tydlig bild av fågeln i vattnet. Skön stämningsfull bild av mycket bra kvalité.

9 Christer Mårtensson – Hög på skrot
Härliga och bra färger, likaså skärpa. Väl avvägd bild med 3 bilar i varje stapel.

10 Johanna Linder – Liljekonvalj
Stämningsfull liljekonvalj i sommarljus. Bra färgkombination, gröna mot det varmt orange. Bra komponerad bild.