Dalslandsmästerskapet 2018

När Melleruds Fotoklubb för andra gången arrangerade Dalslandsmästerskapet var det Oktavs fotoklubb från Hällefors som stod ansvarig för bildbedömningen. Deras utlåtande lyder:

Vi tackar för förtroendet att få bedöma era mycket fina bilder. Bilderna höll genomgående mycket hög kvalité, så det var ingen lätt uppgift. Det var tre bilder som vi alla var eniga om skulle ligga i topp, övriga diskuterades ingående. Så till er andra med placering 11-90 vill vi bara säga att vi är mycket imponerade av era bilder, bra jobbat.
 Dagens bildbedömning har nu fått följande resultat.

1.    Grodan Boll. Roland Johansson Melleruds FKBra skärpa och god komposition. Mycket välplacerat ljus på grodan och ljuset bakom ger den en fin inramning. De små detaljerna i omgivande miljö förstärker inramningen. En mycket fin bild. Grattis till vinnaren.

2.    Spanaren.  Roland Johansson Melleruds FKBra komposition och skärpa.  Blicken ger fin spänning i bilden, ljuset ligger mycket bra och bidrar till att ge en kraftfull bild.

3.    Rain 5005.Jan Stalfors Färgelanda FKFint ljusspel som skapar spännande linjer i bilden, färgspelets olika röda toner ger en tvist i bilden. En bra komposition där kvinnan är rätt placerad.

4.    Stationen.Göran Karlsson Åmåls FKEn bild som klättrade i resultatlistan och som skapade många funderingar. Vinner i längden. Bilden har många detaljer utan att den blir rörig. Fina linjespel, bra ljus och god exponering.

5.    Havssula.Nils-Gunnar Olsson Melleruds FKTuff beskärning som gör bilden och med en fin skärpa, ögat rätt placerat.

6.    Nordens Venedig.Lasse Larsson Färgelanda FK Också en bild som klättrade i resultatlistan.  Riktigt bra komposition, fint linjespel i gråskala, linjerna i vattnet skapar liv i bilden. Dramatisk.

7.    Vänersborgs allé. Anders Klevmarken Åmåls FK En ren bild där man känner av kylan och där skylten skapar lite värme.

8.    Trygghet.Lasse Larsson Färgelanda FK Fin varm barnbild, blicken fångad i rätt ögonblick. En bild som vandrade lite i placering innan den intog sin plats. Kanske lite mer kontrast hade gjort bilden bättre.

9.    Strömstare 2. Roland Johansson Melleruds FKVacker fågelbild tagen i sin rätta miljö. Strömstaren har ögonkontakt med fotografen och det mörka ljuset i övre delen av bilden skapar djup.

10.  Salskrake. Nils-Gunnar Olsson Melleruds FKBra ljus, speglingar och vågrörelser runt fågeln gör bilden levande.