Dalslandsmästerskapet 2019

Fr.v Roland Johansson MFK, Cletus Nelson Nwadike, domare, Tanja Mueller MFK, Göran Karlsson ÅFK. Foto: Åke Sundelin

Fotoklubbarna i Dalsland har sedan några år tillbaka en fototävling där den arrangerande klubben bestämmer tema för bilderna. I år var det Färgelanda FK som bestämt att det skulle vara en berättelse på fem bilder. Redovisningen skedde i söndags i Allégården i Högsäter inför ett trettiotal fotografer.  Domare i tävlingen var den internationellt kände fotografen Cletus Nelson Nwadike. Hans senaste utmärkelse var 3:e plats i Sonys internationella fototävling 2019.

Innan resultatet presenterades så berättade domaren om sin egen fotografering  och sin syn på foto. Bilderna som  visades var genomgående  svartvita  och motiven var  människor i Nigeria.

Efter pausen kommenterade domaren de vinnande bidragen. Segrade gjorde Tanja Mueller Melleruds FK med en serie naturbilder  på is med titeln “Ett barn blir till” utförda i ett grafiskt mönster. Tvåa kom Roland Johansson Melleruds FK med en actionserie på en voltande bil. Tredje pris gick till Göran Karlsson Åmåls FK för en humoristisk serie bilder från bilkyrkogården i Båstnäs. Göran hade noga tänkt igenom bilderna innan och anskaffat polisuniform, till saluskyltar med mera. Han anlitade sedan  fotokompisar att agera inför kameran. Priserna bestod av signerade böcker med text och bilder av domaren.

Det hade blivit för mycket att publicera alla femton bilderna så fotograferna har själva fått välja ut varsin bild från sin kollektion  på fem bilder.