Kungsfiskaren Augusti 2020

Kungsfiskaren Augusti 2020

Kungsfiskaren har länge stått på min önskelista över fåglar att fotografera. Det är min absoluta favorit i Sverige, Sveriges juvel – Safir, kungsfiskaren. 

Fick med mig en fotokompis en lördag i mitten av augusti och tog en heldagstur till ”hemlig” men även välkänd plats (för oss fågelfotografer) för att försöka få turen att fota denna magiskt vackra fågel. 

Väl på plats hade vi turen med oss! Kungen satt på en av sina många pinnar direkt vi hade ställt bilen. Kamerorna fort fram och bilderna började trilla in på minneskortet. Vi ville dock komma närmare och tog med oss stativen, stolarna och gömslena och satte oss tillrätta 15 m från bilen och nu började vänteleken. Tålamod ger alltid bästa bilderna. Det dröjde inte länge innan kungen dök upp och satte sig på sin favoritpinne. Många bilder blev det. När jag satt och titta på bilderna i kameran, om jag fick bra exponering så satt kungen där, precis där vi ville ha den, pinnen närmast oss bara 4,5 m från kameran! Fort fokuserar jag på kungen och trycker ner avtryckaren, men tyvärr bråkade mitt AF och endast den första av 10 bilder jag hann ta blev skarp. Kungen flög igen och satte sig inte där mer denna gång.

Ett dyk går ruskigt fort och ställer stora krav på utrustningen. Mycket snabbt och träffsäkert AF, hastighet, serietagning och höga ISO för att lyckas. 

Här ovan lyckades kungen fånga sin favoritfisk Elritsan. 

Iväg det bär för denna gången!

Ja en underbar och kall/kylig morgon och förmiddag hade vi som sedan blev en mycket varm eftermiddag med nästan 30 grader. Vi hade tur och fick kungen som närmast bara ca 4,5m från kamerorna. Normalt satt den längre bort, 15-20 m. 

Nästa gång blir det bättre bilder och ännu bättre närbilder och porträtt bilder än denna gången och förhoppningsvis action. 

Glöm inte att fler bilder på både kungen och mycket av mina andra bilder finns på min portfolio och min blogg:

https://andreasperssonsfoto.fotosidan.se/portfolios.htm 
https://andreasbirdsphotografy.wordpress.com/

Ha d! 

© Andreas Persson 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.