En liten bildberättelse om klubbutflykten till Saltö

Klubbens utflykt den 18 maj gick till Saltö utanför Strömstad. Vädret var utmärkt med lätt molnighet och nästan ingen vind.

Vi var fyra mycket nöjda som tagit det lyckosamma beslutet att åka. Nils-Gunnar Olsson, Susanne Emanuelsson, Rolf Linder och Göran Bertholdsson. Kaffepausen är viktig för samvaron och kreativiteten.

Saltö visade sig vara ganska stor. Stranden ut mot havet var naturligtvis som den brukar vara vid Bohuskusten. Vackra stenformationer i färgrika mönster och slipade klippor.

Vattenfyllda hällkar med vackra lavar gav fina möjligheter till inspirerande landskapsbilder.

Susanne hittade den vackra triften och kunde inte låta bli att fånga den på minneskortet. Blomman som älskar havet och salta vattenstänk.

Göran föll på knä inför den fantastiska klapperstensstranden med vackert slipade runda stenar i all sköns mönster.

Vad vi inte riktigt kände till var öns fantasieggande skog. Stora delar av ön täcktes av den gamla tallskogen. Susanne kunde inte låta bli att glädjas över trädens former skapade av väder och vind under lång tid.

Hur gammal är inte denna fantastiska skapelse? Grov och vresig står den orubblig på hälleberget. Vilket konstverk.

Inget träd var det andra likt. Naturens förmåga är oöverträffad.

Det blev en lyckad dag och regnet höll sig borta. Ön inspirerade oss och den var så stor att vi bara hann med att utforska en liten del av den. Flera av oss kommer helt säkert att åka dit igen.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.