Höstutflykten

Tjurpannan Bohuslän

Tio fotografer, Susanne, Micke, Göran, Bertil, Benny, Christer, Morten, Andreas, Johnny och Rolf packade sina ryggsäckar med utrustning och fika och drog till Tjurpannan. Vädret var riktigt bra – det vill säga – kraftig vind och växlande molnighet som gav möjligheter till fina bilder.

Stormvågorna från det öppna havet slog mot kusten och kastade kaskader av vatten upp mot himlen. Den som tänkt sig lugna bilder med långtidsexponeringar med reflexer i vattenfyllda hällkar i berget fick ägna sig åt annat. Blåsten var svårhanterad och några olyckor med omkullblåst kamera och ”halkning” på slipprigt underlag gick inte att undvika.

Trots den kraftiga vinden så dök det upp flera båtar på det öppna havet. För en landkrabba kändes det lite märkligt men vi hoppas att ingen hade problem med sjösjuka. Vi har alla våra intressen.

Micke ägnade sig åt filmning av deltagarna och landskapet hela dagen.

Susanne försökte bemästra blåsten och risken för skakningsoskärpa genom att tynga ned sitt stativ med att hänga ryggsäcken undertill.

Benny valde koncentration och vilade sig praktiskt på sin stolsryggsäck när han fann ett motiv som lockade honom.

Den kraftiga vinden gjorde luften fuktig och full av salt som lade sig på kamerorna. Med jämna mellanrum upplevdes sökarbilden grå och frontfiltret fick putsas av. Väl hemma kände nog alla att det var läge för noggrann kameravård.

Sammantaget blev det en mycket lyckad dag i en mycket fascinerande, karg och naken natur.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.