Ibland går det inte som planerat

Ja ibland blir det ju inte alltid vad man hade tänkt sig. Men det behöver ju inte betyda att det är dåligt, tvärtom kan det bli väldigt bra. Jag var ute häromkvällen för att försöka se och fota en mycket sällsynt svartnäbbad islom som var sedd strax utanför Mellerud i Vänern. Jag åker dit och går ner på stranden. Islommen syntes tyvärr inte till, antingen var den långt ut på Vänern och kunde inte ses utan en tubkikare eller så höll den till i någon vik längre norrut eller söderut. 

Detta till trots gjorde inget då jag snabbt fick syn på något annat som gick på stranden en bit bort, tre unga större strandpipare. Jag gjorde iordning stativet och sänkte det så lågt jag kunde för att försöka få fina närbilder i en låg vinkel. 

De kom närmare och jag gick försiktigt närmare också, med tanken att de kommer flyga iväg, bli skrämda av mig. Men de var väldigt orädda faktiskt och brydde sig inte märktvärt mycket om mig. Men det var först i blå timmen, just nu börjar den runt 18.30-tiden, som de vågade sig riktigt nära. 

Det blev mycket lyckat då de kom som närmast ca 8 m från mig där jag satt på huk i sanden, sakta nedsjunkande mer och mer med fötterna då vatten trycktes upp, med kameran framför mig (så bra med vinklingsbar skärm). 

Kort och gott så blir det inte alltid som man tänkte, men ibland blir det bra ändå 🙂 

Samtliga bilder tagna av mig © Andreas Persson

Ha dä!

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.