Melleruds fotoklubb

Grundades 1969 av några av den tidens mest aktiva amatörfotografer i Mellerud bl.a. Olle Brännfeldt och Bertil Andersson samt några av klubbens nuvarande aktiva fotografer Rolf Linder och Nils-Gunnar Olsson. Klubben har stadigt haft ett 30-tal medlemmar, de allra flesta som aktiva fotografer och trogna medverkade på våra gemensamma fotoutflykter och månatliga klubbträffar.

Några gånger per år gör vi gemensamma fotoresor. De senaste åren har vi besökt ett flertal platser i Bohuslän, Värmland, Västergötland och så naturligtvis många platser i Dalsland. Det handlar då oftast om naturfoto, ett motivområde som intresserar de flesta medlemmarna.

Melleruds Fotoklubb har stor tävlingsverksamhet och många duktiga och framgångsrika fotografer. Inom klubben arrangerar vi årligen klubbmästerskapet Årets Bild och dessutom har klubben många fotografer som, inte utan framgång, ställer upp i de lite större tävlingarna som Västsvenska Fotomästerskapen och RIFO.

Som fotograf vill man gärna visa upp sina bilder, och det får medlemmarna i klubben många tillfällen till. Vi har haft egna utställningar varje sommar sedan mitten av 90-talet i Sunnanå hamnmagasin, bibliotekets konsthall samt Kafé Fjärdingen utanför Mellerud. Vi medverkar även med våra bilder på andra utställningar och i offentliga sammanhang i Mellerud. Vi har de senaste åren också bidragit med bilder till en almanacka som Niklassons tryckeri i Mellerud ger ut i samarbete med kommunen.

Är du fotointresserad och har Mellerud inom räckhåll, så är du varmt välkommen som medlem hos oss i Melleruds Fotoklubb.

Klubbens styrelse 2018-2019

• Rolf Linder ordförande
  • Benny Karlsson sekreterare
  • Göran Bertholdsson kassör