Rymoen Ellström Kristin

I min kameraväska finns:
  • Olympus MFT
Om mig:

Fotografera har jag alltid gjort och började med film och en manuell analog spegelreflexkamera redan som 14-åring. Det blev en första digitalkamera (Kodak) i början av nittiotalet. Jag provat mörkrum (svartvit film) som pryo på tidning och på senare tid i konstskola (BA, Sydney 2004), men föredrar digitalt. Under 13 år i Sverige jobbade jag med bilder, som illustratör och som art-director vid fotostudion där bland annat alla IKEA’s bilder tas. Sen har jag också bott i Sydney där jag studerade konst, och i Madrid där jag fostrade ledarhundar, vilket började som ett konstprojekt men blev en livsstil. Servicehundarna är ett viktigt inslag här i USA också. Jag är konstnär, skulptör, men har på senare tid allt mer gått mot måleri och foto. Jag bor för närvarande i Pennsylvania i USA.

Min svärmor växte upp Mellerud och barndomshemmet (och senare en egen fastighet dar) har varit mitt, makens och senare familjens tillhåll under alla somrar och dom flesta påskhelger. Vi firar 35-års jubileum där nästa år. Mellerud är vår utspridda familjs mötesplats. Annars är jag född o uppvuxen i Norge, pluggade i Sverige och blev kvar.
Jag hoppas kunna komma med på någon klubbens fotoutflykter när jag befinner mig i Mellerud annars får det bli distansmedverkan tills vi åter flyttar till Europa. Jag får väl kallas klubbens “utrikeskorrespondent” i USA tills vidare.

Motiv:

Jag gillar “situationer” som motiv, men kan också följa ett o samma motiv under en tid, som en månad i en spindels liv.
Nu har “På morgonkvisten” varit tema. Julklappen 2015 var en MFT Olympus kamera och jag har sedan dess “jagat” allt möjligt under dygnets alla timmar för att lära mig utnyttja den. Jag tror nog dokumentär och konceptuellt foto ligger mitt hjärta närmast, resor med “lätt” utrustning.

Hemsida