Min Månadsfavorit april 2017

En bild av våren, Ranneberget 

Varje år är det en lika stor utmaning att få bilder på blåsippan. Enligt min mening så är det en av de svåraste blommorna att få en bra bild utav.

Främst beror det på årstiden och platserna den växer på. Den slår ut tidigt och det finns ingen grönska som bäddar in den mjukt utan den står bland gult och grått fjolårsgräs och vissnade löv.

Jag kröp omkring på marken i Rannebergets naturreservat och fick syn på ett fint exemplar som stod under en liten bergskant. Bergskanten hängde liksom ut och gav en mörk bakgrund. Tack vare min vinkelsökare lyckades jag få blomman i vinkel mot berget. Bakgrunden låg i skugga och för att vara säker på att den skulle bli svart så underexponerade jag ett steg.

Största bländare och manuell fokusering som lades på blommans pistiller friställde den vackert och gav mig den bild som jag eftersträvade. En bild i blått och svart med en liten vit touch i mitten som ögat hela tiden dras till.

Ack, så skön. Det blev en bild av våren.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.