Min Månadsfavorit april 2018

Tricoloren

En av vårens höjdpunkter är när blåsipporna kommer. Min favorit förra året i april var också en bild av en blåsippa. Jag kan inte låta bli att bli lika förtjust varje år när den kommer. Rannebergets naturreservat bjuder på rikligt med blommor även om terrängen där de växer på många ställen är ganska besvärlig och kuperad.

Utmaningen är stor att skapa en tilltalande bild av den vackra blomman. Framförallt är det färgerna som fascinerar. Från vitt, rosa, lila till blått i olika nyanser. Det är spännande att söka olika kombinationer och nå harmoni.

Jag såg de båda blommorna vars stjälkar låg i kors. När jag lade mig ned på marken och hamnade i grodperspektiv fann jag de två blommorna i förgrunden. Den ena blå den andra rosa. Jag kröp riktigt nära och fick dem som två softade färgfläckar framför. Motivet fick tre dominerande färger – rosa, blått och omgivningens gröna som tillsammans blev behagligt pastellartade i det mjuka ljuset och korta skärpedjupet.

Timmarna flyger iväg när man ligger så här. Arbetsställningen frestar på. Man kryper omkring och är så koncentrerad att man inte märker förrän när man reser på sig att kroppen blivit ordentligt stel. Men det gör ingenting när man får ägna sig åt det som man tycker är allra roligast här i livet. Det onda går över men bilderna på den vackra blomman finns kvar.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.