Min Månadsfavorit april 2019

Vårens vackraste tid

Det hade kommit ett välbehövligt regn under några dagar. Naturen vaknade till liv och grönskan fick en fantastisk mättnad och vårens landskap visade upp sin vackraste sida. Under en period hade bönderna jobbat intensivt med sin sådd och åkrarna hade börjat spira. I motljuset lyste de nysådda skotten i en härlig grön färg. Trädens gröna blad blandades med körsbärsträdens vita blommor.

Bondens såmaskin hade skapat vackra böljande linjer i det kuperade landskapet. Mitt i den vackra tavlan vandrade två ringduvor runt och såg ut att njuta lika mycket som jag själv. Motljuset lyfte varenda strå och blad till att framträda med all sin njutbara skirhet.

Det hade inte riktigt kommit till tiden som kallas ”mellan hägg och syrén” men det var redan lika njutbart vackert i naturen. Det var inte bara naturens kostym som visade upp sin vackraste sida utan den ackompanjerades av fåglarnas energiska och vackra sånger i deras intensiva parningssäsong. Lärkans, bofinkens och lövsångarens melodiska sånger. Fågelsång – finns det något vackrare – och – vem är kompositören kan man undra.

Grönt är verkligen skönt när det är så här och landskapet är så vackert att det nästan gör ont. Stunder som den här vill man gärna behålla så länge det går och vad är då bättre än att vara där och föreviga den i en bild.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.