Min Månadsfavorit augusti 2021

Under ytan

Den lilla skogsbäcken porlade skönt. Det var ett avslappnande, lugnt och behagligt ljud. En bit bort låg några änder som snabbt lättade när jag kom för nära. Vattnet var kristallklart och allt såg välmående ut. Solen silade sig genom skogens grenverk som stod tät alldeles intill vattendraget.

Vattnets ständiga rörelse och solstrålarnas brytning i ytan skapade ett spännande mönster med olika färger. Några småfiskar pilade förbi. Jag betraktade några stenar som låg strax under ytan. De lyste intensivt kopparbruna i solskenet. Mönstret över stenarna förändrade sig hela tiden.

Det var spännande och fascinerande att betrakta det lilla utsnittet jag valt och vad som hände. Min fantasi brukar sätta igång och skena iväg när jag hittar sådana här motiv. Det melerade mönstret skiftade snabbt i det rinnande vattnet. Små neonblå färgskiftningar uppstod.

Jag upptäckte att bilden antog olika former. Små figurer tittade plötsligt på mig. Den lilla stenen blev ett kranium, en dödskalle med tomma svarta ögon. Även över den stora stenen uppenbarade sig figurer i min fantasi. Kanske också i din.

Underbart är kort. Bråkdelen av en sekund senare var det ett annat mönster. Det blev en rolig och annorlunda stund. Den var också en njutbar naturupplevelse med ljudet av det porlande vattnet som dröjde sig kvar i mitt huvud. I det lilla och oansenliga landskapet fullt av nyanser.

Under ytan kan allt hända.

© Foto & text Rolf Linder

 

 

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.