Min Månadsfavorit december 2018

 

 

Snölandskap i färgglad kostym

December månad har till stora delar varit grå-grå. Snö har bara fallit några gånger och legat ett tag och sedan töat bort. Temperaturen har oftast gått upp och ned kring nollgradersstrecket.

Inte så positivt i fotograferingshänseende och föga inspirerande.

När det sedan begav sig strax före jul att det kom lite snö så var det dags att ta tillfället i akt. Det var några minusgrader och turen gick upp på Kroppefjäll. Här hade det lagt sig mera snö och landskapet var riktig vintrigt. Det låg också is med snö på alla sjöar och tjärnar.

Vid Kvarnemadssjön såg man att det var ett färskt istäcke. Snön isolerade och det var ett poröst lager is som höll på att frysa. Olika små och stora tillflöden till sjön förde med sig humusfärgat vatten och det blandade sig med snön. Det enda som hördes var det stillsamma porlandet från bäckarna. I övrigt var det helt tyst.

Vattnet flöt ut över snön och vackra färger i grått, gult och brunt bildades och lade sig som på beställning i en tilltalande komposition. Det monokroma landskapet hade helt plötsligt fått en färgglad kostym.

En designad kostym som gjord för en landskapsfest.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.