Min Månadsfavorit december 2019

Naturens konstverk

Det var ingen söndagspromenad i parken att ta sig upp till tjärnen på Kroppefjäll. Fjällets sidor är på många ställen tvärbranta och fulla av stenblock. När jag kom upp så fick jag verkligen lön för mödan.

Det var helt tyst som det ofta är på förvintern. Jag hörde en bäck i bakgrunden och jag letade mig fram längs sjöns otillgängliga och steniga branter. På vissa ställen fick jag backa och välja en helt annan väg högre upp för att sedan gå nedåt igen.

Mellan träden såg jag att det bildats ett vackert skum på vattenytan. Vattnet rörde sig sakta mot mig in i den lilla viken. Skummet fördes med strömmen och samlades ihop och skapade en fantasifull landskapsbild utöver det vanliga.

Det var som om naturen tyckte att förvinterns landskap behövde livas upp lite i sin vilande murrighet. Träden på den motsatta stranden speglade sig i det avgrundsdjupa svarta och konstnärligt vita. De branta otillgängliga bergsidorna med granens gröna och bergets mossiga grå färg ackompanjerades av tystnaden och bäckens avlägsna brus.

Det var ett vackert stycke vildmark en bit bort men ändå så nära.  Känslan av att vara ett med naturen infann sig  och att det bara var jag som var där gjorde att jag njöt i fulla drag. Det kanske bara var för mig som naturen gjort sig vacker och skapat den konstnärliga tavlan?

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.