Min Månadsfavorit februari 2018

Naturen som konstnär

Hjortens Udde, Vänern

Luften var fylld av små snöflingor som virvlade runt och bakade in landskapet i ett lätt dis. Jag åkte ut till Vänerns strand för att se vad naturen åstadkommit denna dag. Vädret hade varit lite upp och ned men ändå ganska kallt och snön som fallit lyste upp februarilandskapet.

Det hade också blåst en del varför möjligheterna till att hitta spännande isformationer längs strandlinjen var ganska goda. Jag visste att Vänerns stora vattenyta med hjälp av vinden sannolikt hade skapat nya fantasier.

När jag blickade ut över sjön möttes jag av öppet vatten men is och snö hade pressats upp och fastnat på stenarna. Som stora gräddbakelser eller semlor utan lock stack de is- och snötäckta stenarna upp som ett pärlband i en vacker båge ut över sjön. Kontrasten mellan den vita snön och den grå vattenytan var vacker.

I  stort sett varje gång som jag varit ute vid Hjortens Udde denna vinter har havsörnen dykt upp och så gjorde den även den här dagen. Havsörnens närvaro fullbordade upplevelsen av ett landskap som det sällan framträder.

Naturen är en skicklig konstnär men den här gången hade den även trätt fram som en bagare och skapat ett bildmässigt bakverk som smakade gott för ögonen.

© Foto & text Rolf Linder

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.