Min Månadsfavorit februari 2019

Fastfruset i isen

Isen hade legat ett tag på Köttsjön.  Jag gjorde ett besök på sjön för andra gången den här vintern. Det kändes säkert att gå på den. Några dagar före hade det blåst lite och det hade ramlat ned löv och grenar från träden alldeles i strandkanten. Jag sökte efter intressanta kompositioner som frusit fast i isen.

Mina broddar under skorna bet skönt och det krasade för varje steg jag tog. Jag sökte av isen längs den södra och västra sidan. Det var inte så mycket nedfallet som det brukade vara men jag fann en del alkottar, kvistar och löv.

Jag vet att jag måste vara tålmodig i mitt sökande. Rätt som det är så dyker det upp bildmässiga detaljer. Det visste jag. Timmarna gick och det ena motivet efter det andra fastnade på sensorn utan att jag kände att jag fått någon bild lite utöver det vanliga.

Isen var full av bubblor överallt. Polarisationfiltret släckte ned reflexerna i isen och lyfte fram mönster som såg ut som ett universum i miniatyr. Skägglav, vassrör, granbarr och olika sorters löv låg utkastade.

På lite håll såg jag att det lyste lite gulorange. Ett björklöv hade lagt sig tillsammans med några små grankvistar. Den bubbelfyllda gråvita isen gav en fin bakgrund och lyfte fram det vackra, nästan självlysande stillebenet. Det blev en renodlad och enkel men tilltalande bild.

Konstnären naturen hade lyckats igen.

© Foto & text Rolf Linder

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.