Min Månadsfavorit januari 2018

 

Strömlinjeformat

Storån, Tonsberg

Storån på Kroppefjäll lockade med ett besök efter att vinterns envisa regnande under en period hade avlösts med snöfall. Det hade fallit ganska mycket och marken och trädens grenar var täckta av ett vackert lager med vit snö.

Två, tre minusgrader hade trollat fram små isformationer på grenar och stockar som var i kontakt med vattnet. Ån var välfylld  och i forsarna nedanför Tonsbergs kvarn brusade det härligt. Jag gick förnöjt längs med stranden och letade motiv. Det var lugnt och lagom kallt och det var en skön plats att vara på.

Ett litet vattenfall på någon meter fångade mitt intresse. Det låg en bit ut i vattnet och jag fick försiktigt vada ut. Bottnen var lite hal men jag tog mig fram utan missöden. Mina vinterfodrade stövlar stod emot det kalla vattnet utan problem.

När jag betraktade motivet och kisade med ögonen såg jag hur vattnets linjer strömmade åt olika håll. Lodrätt, diagonalt och vågrätt. Jag anpassade exponeringstiden så att jag fick de olika rörelserna att framträda.

Stocken och isformationen passade väl in i vattnets rörelsemönster. Färgerna, vitt, svart, grått och brunt kompletterade och allt tillsammans skapade en slutlig bild som jag kände mig nöjd med.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.