Min Månadsfavorit juli 2017

Jordbruksarbete, Öffse, Dalskog

Jag var på fototur i min bil och letade mest efter blommor i högsommartid i det dalsländska landskapet. Det hade inte regnat på länge och det var extremt torrt överallt. Bäckar var torrlagda och gräsmattor hade gulnat i värmen. Det fanns fortfarande en hel del blommor men det torra vädret hade gjort att många blommat färdigt långt före det normala.

På håll såg jag rök mot himlen. Jag trodde först att det var en skogsbrand men det var ingen lukt av rök. När jag kom runt vägkröken genom en liten dunge och tittade mot vänster såg jag att det var en jordbrukare med sin traktor som åstadkom röken. Han körde i mjuka svängar över åkern. Jorden lade sig i vackra fåror. Harven skar genom den extremt torra jordytan och en dekorativ rök steg upp bakom honom.

Mot det låga kvällsljuset blev röken, fårorna och traktorn med sin harv en fotografisk tavla. Ett vackert landskap av slitet i verkligheten.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.