Min Månadsfavorit juli 2020

Tusen små ögon

Juli och högsommar då är det hög tid att fotografera en riktig höjdare. Den vita näckrosen är elegantare än den gula. Blommans rosettliknande form utstrålar en annan skönhet. Den påminner om en svan med sin färg och gracila skepnad.

Jag tycker att mjukt ljus är att föredra när jag jag fotograferar näckrosor. Det får också gärna vara vindstilla så att bladen framträder tydligt med sina vackra färger och mönster som kan skifta i fantastiska nyanser ju längre mot hösten man kommer.

Den här dagen uppfyllde de flesta förutsättningarna även om molnen kanske hängde väl tunga över våra huvuden. Jag strosade längs sjöstranden och fann en fin bladsamling med sin tillhörande vita skönhet.

En vind svepte efter en stund plötsligt in och sedan öppnade sig himlen. När något sådant här oönskat uppenbarar sig så blir man först besviken och första tanken är att skynda sig till den skyddande bilen. Jag dröjde mig dock kvar då jag upptäckte något annorlunda i motivet. Något som annars inte brukar uppträda.

Vattendropparna var många och de slog i vattenytan och studsade uppåt. Ringar och bubblor bildades – nästan som i ett trollslag. Jag upplevde som att något ”undervattniskt” vaknade till.

Tusentals små ögon tittade upp ovanför vattenytan. De flöt omkring och jag upplevde som att de förvånat betraktade den märkliga fotografen som inte förstod bättre att söka skydd för regnet. Bilden blev något annorlunda mot vad jag tidigare fått. Som i ett nytt trollslag så försvann alla ögonen.Vem vet vad trollen gömmer under ytan.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.