Min Månadsfavorit juni 2017

Sommarhage, Tegen, Värmland

Vi var på besök i Årjäng hos en god vän och jag fick ett tips om ett ängsområde. Dagen blev dock allt annat än lämpad för blomfotografering då det blev hård blåst och kraftigt regn – men skam den som ger sig. Det gällde att göra bästa möjliga av rådande förutsättningar.

Ängen var full av olika blommor och framförallt dominerades den av vanliga smörblommor. Blomman finns ju överallt och blir kanske av den anledningen inte fotograferad så ofta. Jag har ändå länge haft en bildidé i mitt huvud kring smörblomman. Björkar stod på flera ställen på och invid ängen och omgavs av ett hav av smörblommor. Efter mycket krypande iklädd regnkläder på det våta gräset lyckades jag få ett perspektiv som jag önskade. Jag använde långt teleobjektiv med största bländare.

Smörblommorna blev till svävande gula fläckar i förgrunden och björkarna stod på rad i skogskanten. Vad är väl svenskare än en kombination av björkar och smörblommor. När man ligger på mage i en sommaräng på det här viset så förstår man varför gult är vald som en färg i den svenska flaggan. Senare framåt kvällen blev faktiskt också himlen blå.

© Foto & Text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.