Min Månadsfavorit maj 2017

Vattenfärger, Röke å, Skåne

Utflykten till Skåne blev vädermässigt inte vad jag hoppats på. Ett högtryck med värme, strålande sol och klarblå himmel gav inte några ideala förhållanden för att kunna fotografera de bilder som jag tänkt mig. Det dröjde inte länge på morgonen förrän ljuset blev hårt.

Jag hade förberett mig och letat upp ett flertal naturreservat kring Hässleholm. Samtliga var skogsmiljöer med gammelskog och vatten. Problemet när man åker till resmål långt borta är att det inte finns någon garanti för att man får just det väder man önskar.

Ni förstår att jag hade hoppats på mulet väder med ett mjukt ljus.

Vedema naturreservat med Röke å är ett kuperat skogsområde med blandskog. Ån slingrar sig sakta genom en ravin och är fotografiskt godis. Jag gick längs ån och letade febrilt efter motiv. Då såg jag – äntligen – en spegling som fångade mitt öga. Färgerna från de omgivande träden blandades med vattnets rörelse till en behaglig målerisk palett och gav en bild med gröna, blåa, gula, gråa och bruna nyanser. Känslan av riktig vår var påtaglig och jag njöt i fulla drag.

Det är känslan som betyder något, särskilt om våren.

© Foto & text Rolf Linder

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.