Min Månadsfavorit maj 2018

Vitsippan, vårens budbärare

April månads favorit blev en blomma och även maj har en sådan favorit som jag inte kan låta bli. Vitsippan är en budbärare och något som alla ser fram emot. När den breder ut sina vita mattor så har våren verkligen gjort sitt intåg. En vacker blomma har ett vackert namn. Känn på det latinska namnet – Anemone nemorosa.

Blåsippan är en utmaning att fotografera men det är vitsippan också även om den nytillkomna grönskan gör det lite enklare och hjälper till att modellera omgivning och bakgrund. Mängden gör det svårt att renodla en bild av blomman även om man kan uppnå väldigt kreativa bilder bara genom att fotografera genom vitsippshavet och få fram en skönt drömsk känsla.

Jag tycker att när man fotograferar blommor så är bakgrunden bilden och man kan aldrig söka efter denna för mycket. Att flytta kameran några millimeter eller centimeter åt sidorna, uppåt eller nedåt kan göra stor skillnad. Absolut marknivå är ett måste och hjälpmedel som ärtkudde och vinkelsökare är att föredra.

Solen öppnar blomman och motljuset mot lite vatten trollar fram en spännande bakgrund av grässtrån och glittrande ringar som ser ut att fortsätta i oändlighet. Vid ett sådant här tillfälle är det lätt att njuta och tiden existerar inte.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.