Min Månadsfavorit november 2017

Novembersnö vid Karl Karlssongården

Väderleksprognosen visade på snö under morgondagen. Vi hade haft ett par sådana korta snöfall tidigare under månaden men dessa hade snart töat bort igen. Det är så november är. Övergången mellan höst och vinter. Månaden kan inte riktigt bestämma sig.

När jag steg upp nästa morgon så var snöfallet i full gång och jag gav mig ut med min kära kamera. Jag åkte upp till Köpmannebro då jag tänkte mig vit snö mot mörkt vatten. När jag kom fram blev platsen dock en besvikelse då det blåste ganska mycket och vattnet var alldeles för oroligt och var inte fotografiskt inspirerande.

Därför blev det istället en tur till den gamla Karl Karlssongården vid Rannebergets fot. Snön föll skönt ymnigt och avtecknade sig vackert mot de gamla husen och den bakomliggande skogen. Det var som en vintertavla från 1800-talet men en modern fröautomat med energiska småfåglar avslöjade modernare tider.

Det blev en vacker färgbild i en mjuk gråbrun skala. Ögonblicket och dagen ingav hopp om en fortsättning med en riktig vinter med snö och kyla och med isar och dagar med fotografiskt blått ljus. Vinterljus.

Kom tillbaka –  många gånger.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.