Min Månadsfavorit november 2019

I min vildaste fantasi

Fotoutflykten gick till Halleberg och Hunneberg utanför Vänersborg för att fotografera vattenfallen. Det var gott om vatten och vattenslöjorna kastade sig vackert utför branten vid Skäktefallet eller Brudslöjan på Halleberg som det också kallas.

Berggrunden är diabas och den är formad i block och fyrkanter i olika utseende. Det här gör att det blir väldigt dekorativa trappsteg i fallet och den mörka stenen kontrasterar vackert mot det ljusa vattnet. Vattnet antar också olika färger beroende på var i fallet man befinner sig. Det skiftar i allt från vitt, gult och till brunt.

Slöjbranten visade på olika ansikten. När vattnet studsade på de olika avsatserna så upptäckte jag olika motiv. Det mjuka vattnet mot det hårda berget framkallade bilder främst i svart och vitt. Jag försöker alltid ha så öppet sinne jag kan när jag fotograferar i naturen. Min fantasi får gärna skena iväg och jag letar efter annorlunda saker som sticker ut. Ofta dyker det upp figurer. Inte minst i vattenfall oavsett om de är stora eller små.

Jag betraktade ett parti i fallet och riktade mitt objektiv mot en stenavsats. Det var då jag såg……..! I min vildaste fantasi såg jag en figur som förde mina tankar tusentals år bakåt i tiden. Till Egypten och faraonerna. Det var ju Sfinxen i Giza som jag hade framför mig! I profil såg jag ett huvud som blev duschat av det evigt  rinnande vattnet. Jag kunde urskilja öron, näsa och ögon. Men – eller – det kranieliknande huvudet kunde också vara en mumie!

Det blev en annorlunda bild tack vare min vilda fantasi.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.