Min Månadsfavorit oktober 2017

Höstspegling Ånäsetjärnet

Hur kan man välja en sådan här bild till en månadsfavorit? Vad föreställer den egentligen? En hägring. Döda grenar i snö. En svävande dröm bland molnen.

Redan när jag såg motivet så kände jag att det kunde bli en spännande bild. Vattnet låg absolut stilla och grenarna speglade sig nästan osannolikt symmetriskt. Solen hade gått ned bakom träden och färgerna hade nästan försvunnit.  För att förstärka och sterilisera den ytterligare såg jag i mitt inre en svartvit bild.

Det är lätt att bli lite filosofiskt djup inför sådana här enkla bilder. Bara några grenar. Den har något ogripbart över sig men i all sin enkelhet så känns den lockande. Jag kan inte låta bli att fascineras av den och märker att jag hela tiden dras till den bland alla mina andra  bilder. Ibland är det svårt att förklara vad man ser utan motivet bara är och lever av sig självt.

Kan en bild bli för enkel? Nej, jag tycker inte det. Den är färglös. Den sticker ut. Den har ett spretigt lugn. En disharmonisk harmoni.

© Foto & text Rolf Linder

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.