Min Månadsfavorit september 2018

Sväva som på moln

Det har blivit höst och stormvindarna har dragit över oss. Var och varannan dag är det frisk vind, kuling eller storm. För en naturfotograf så är det härligt då det skapar flera spännande motiv. Vajande träd, löv eller gräs. Som gjort för långa exponeringar som framhåller rörelsen.Vatten är ett spännande kapitel för sig. Vänern är stor och blåser snabbt upp när vinden ligger på.

Nere vid stranden låg flera stenar synliga ute i vattnet. Tre stenar drog åt sig min uppmärksamhet. De låg vackert symmetriskt och bildade en triangel. Sjöns horisont var obruten och känslan av oändlighet infann sig.

Mitt val av lång exponeringstid trollade fram en drömliknande värld när vattnet rörde sig fram och tillbaka. Jag studerade bilderna på kamerans display. I min fantasi blev det som att jag färdades i ett flygplan. När jag tittade nedåt så såg det ut som om  stenarna var höga bergstoppar som stack upp genom molnen.

Jag tog många exponeringar och ingen var den andra lik. Vattnet blev som spunnet socker. Det var ett fruset ögonblick men ändå fullt av rörelse. Timmar senare drog jag mig hemåt förnöjd. Det hade varit en bra dag i en naturfotografs liv.

© Foto & text Rolf Linder

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.