Patricia Page

Foto: Göran Ek

Foto: Göran Ek

Patricia är född och uppvuxen i London, men bor sedan många år i Göteborg där hon har verkat både som soloartist och i olika band. Patricia har, som en recensent skrev, ”allt en soulsångerska behöver: rytm, publikkontakt, en stark röst och det engelska språket som modersmål.
Patricia Page & the Prophets är ett av Sveriges bästa soulband och spelar allt från Aretha Franklin och The Meters till The Neville Brothers. Och det är bara början!

PPP är ett Göteborgsband bestående av sju fantastiska musiker som alla tar med sigolika influenser till bandet. Detta skapar en härlig blandning av stilar, även ommusiken alltid är tryggt förankrad i soulen. Med sin karisma och enorma röst tar det inte lång tid för primadonnan Patricia Page att skaka liv i publiken, och när bandet kommer igång bakom henne kan de lika gärna dansa natten lång.
Bandets ryggrad utgörs av trummisen Thomas Persson, basisten Gian Kündig. De har all amånga års erfarenhet av att spela med artister som Mats Ronander, Mikael Rickfors, Jaqee och Håkan Hellström. En dålig kväll blåser de taket av huset. Efter en bra kväll finns inget hus kvar! Och där, under den svarta himlen, spelar Henrik ”Pilen” Pilquist för stjärnorna en briljant gitarrist som har spelat med snart sagt alla blues och soulband i Göteborg. Ett solo från honom lämnar inte ett öga torrt hos någon. Jo, möjligen då hos tangentmästaren Bengt Bygren som har sett det mesta under sina mer än trettio år i branschen. I många år turnerade han med Björn Afzelius. Nu sitter han bakom klanglådan i PPP och levererar skrikande orgelsolon med samma självklarhet som rytmiska klaver på Fenderpianot.
Men ett soulband skulle naturligtvis inte vara något utan en blåssektion! Saxofonisten Gunnel Samuelsson och trombonisten Jacob Sollerman finns där framme med Patricia och svänger både sig själva och sina rör i takt med den gungande musiken.
Källa: Pressklipp från Patricias hemsida www.patriciapage.se

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.