Resultat Årets bild 2014

Redovisningen av Årets bild, klubbens enda interna tävling, presenterades på klubbmötet den 29 april och jury var denna gång Mora fotoklubb. Sedan några år tillbaks är det endast klassen Digital bild färg eller svartvitt som gäller. I 2014 års upplaga av tävlingen var det 13 deltagande fotografer som ställde upp med 3 bilder var, således 39 bilder totalt.

Mora Fotoklubb sa: Vi tackar för förtroendet att ha fått bedöma Era bilder. Många fina bilder. Och här kommer resultatet från Dalarna! Som dom brukar säga i musiktävlingar.

De 10 högst placerade bilderna finns här redovisade med juryns kommentar. Alla övriga bilder räknas som oplacerade.  Alla placerade tävlingsbilder dvs. de tio främsta kan ses längst ner på sidan.

1 Rolf Linder – Mångfaldig enfald
“En ovanlig blombild med ett fantastiskt skärpedjup där fotografen påpassligt väntat in ljuset mellan molnen. Grattis!”

2 Nils-Gunnar Olsson -Skäggmes
“Den här bilden föll oss i smaken tack vare de mjuka och fina färgerna på och kring fågeln. Den gula näbben och den svarta teckningen ger en fin kontrast i bilden”

3 Benny Karlsson – Jorduggla
“Tur eller skicklighet? Här har fotografen lyckats fånga skärpan på ögonen under flykten”

4 Göran Ek – Ljusfest
“En kvällsbild med ett stämningsfint ljus där fotografen lyckats få till en fin komposition”

5 Nils-Gunnar Olsson – Råbjerg mile
“En bild med genomtänkt komposition, ögat följer dom fina linjerna i sanden till personerna i bakgrunden”

6 Tanja Mueller –Klippor
“Det här är en bild som klättrat högre i listan ju längre vi tittade. Bilden har ett fint ljus med lugna färger. Kompositionsmässigt hade bilden blivit bättre genom att beskära bort en del av bilden i underkant”

7 Rolf Linder – Sandormen
“En stämningsfull kvällsbild med ett bra skärpedjup”

8 Agneta Jonsson – Den gamla kvarnen i Åsmule
“En fin höstbild där vattnet ger en lugn känsla men helhetsintrycket dras ner utav träden till vänster vid den röda byggnaden, kan ändras med en beskärning av det ena eller andra. En bild som ledde till en del diskussioner”

9 Christer Mårtensson – Illusion
“En rolig spegelbild som delade oss i två läger. Den sjönk i prislistan ju längre vi tittade på den. En rolig idé”

10 Arvid Karlsen – Visingsö
“Ännu en bild med bra skärpedjup och bra exponering. Bilden hade kommit längre upp i prislistan om allt skräp i förgrunden hade städats bort”