Resultat Årets bild 2014

Redovisningen av Årets bild, klubbens enda interna tävling, presenterades på klubbmötet den 29 april och jury var denna gång Mora fotoklubb. Sedan några år tillbaks är det endast klassen Digital bild färg eller svartvitt som gäller. I 2014 års upplaga av tävlingen var det 13 deltagande fotografer som ställde upp med 3 bilder var, således 39 bilder totalt.

Mora Fotoklubb sa: Vi tackar för förtroendet att ha fått bedöma Era bilder. Många fina bilder. Och här kommer resultatet från Dalarna! Som dom brukar säga i musiktävlingar.

De 10 högst placerade bilderna finns här redovisade med juryns kommentar. Alla övriga bilder räknas som oplacerade.  Alla placerade tävlingsbilder dvs. de tio främsta kan ses längst ner på sidan.

1 Rolf Linder – Mångfaldig enfald
“En ovanlig blombild med ett fantastiskt skärpedjup där fotografen påpassligt väntat in ljuset mellan molnen. Grattis!”

2 Nils-Gunnar Olsson -Skäggmes
“Den här bilden föll oss i smaken tack vare de mjuka och fina färgerna på och kring fågeln. Den gula näbben och den svarta teckningen ger en fin kontrast i bilden”

3 Benny Karlsson – Jorduggla
“Tur eller skicklighet? Här har fotografen lyckats fånga skärpan på ögonen under flykten”