Årets nordiska närbild

Rolf Linder fick första plats

Naturfototävlingen NNPC 2020 (Nordic Nature Photo Contest) hölls för tionde året. Den samlade naturfotografer inte bara från Norden utan även från andra europeiska länder. 4885 bilder från 355 fotografer hade lämnats in och tävlade i åtta olika kategorier. Årets nordiska fågelbild, -landskapsbild, -däggdjursbild, -närbild, -turbild, -kreativ naturbild, -hotad nordisk natur och fotoresan. Dessutom utsågs årets nordiska naturfotograf ur vinnarbilderna i dessa kategorier (förutom fotoresan). Totalvinnare blev finländaren Rainer Carpelan. Även årets unge nordiske fotograf utsågs i en separat kategori.  Bilderna som deltar i de olika kategorierna ska vara tagna i Norden inkl Grönland och Svalbaard. Bilder till kategorin Fotoresan kan dock vara fotograferade var som helst i världen. I mycket tuff konkurrens vann Rolf första plats i kategorin Årets nordiska närbild med ”Insektvärldens kolibri”. En bild på en flygande Prickvingad svävfluga fotograferad i somras i Ryrs naturreservat.
Prisceremonin hölls i Oslo konserthus. Dagen var fylld med bilder där samtliga premierade bilder visades tillsammans med olika bildprogram från nordiska naturfotografer. Det var en spännande och minnesrik dag för en glad och stolt naturfotograf.
Kolla gärna närmare på Rolfs bilder:
www.mellerudsfk.se/medlemmar/linder-rolf/

Text och foto © Rolf Linder