Spegling

Hela söndagen hade varit regnig och himlen täckt av mörka moln. Jag kände ändå att jag ville ut en stund med kameran och åkte därför iväg. Mest på måfå men jag har mina ställen som jag ofta söker mig till. Färden gick längs Route 2218 som har väldigt mycket att erbjuda så här i juni. En bit norr om Ränsliden ligger en liten sjö. Mest en tjärn och som är lättillgänglig. Som Nisse brukar säga – jag kunde nästan stå vid bagageluckan och ta mina bilder.

Solen börjadSpeglinge bryta igenom och stod ganska lågt då klockan var ganska mycket och gav ett milt och fint ljus. Vinden mojnade hastigt och det blev i stort helt vindstilla. Träden på andra sidan av sjön började spegla sig på ett fotografiskt tilltalande sätt. Jag sökte intensivt efter vackra utsnitt och var så upptagen av vad jag gjorde att jag inte märkte något till en början – men sedan. Värmande sol, fukt och ingen vind gav perfekta förutsättningar.

Det var då jag förstod att sommaren hade kommit.

Miljoner knott. Det var alldeles svart runt ikring mig. De tog sig in överallt och jag sprang bort till min ryggsäck för att ta på mig mitt myggnät. Men, nej det låg inte där. Tillbaka till kameran då jag inte ville missa de fina speglingarna. Var det någon som såg mig så var jag förmodligen en ganska lustig, fäktande och hoppande varelse.

Det blev brutalt tydligt för mig att den fantastiska svenska sommaren hade kommit men – bilderna blev trots allt ganska bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *