Utflykt till Båstnäs bilkyrkogård

Nio fotografer hängde med till Båstnäs den 20 oktober för att fotografera gamla skrotbilar med rost, mossa och lavar.

Göran Bertholdsson, Susanne Emanuelsson, Benny Karlsson, Nils-Gunnar Olsson, Andreas Persson, Mikael Westman, Johanna Linder, Göran Ek och Rolf Linder var de lyckliga.

Besökarna denna dag var nästan lika många som bilarna. Det var lördag och skönt väder som lockade. Framförallt var det många norrmän som förmodligen shoppat i det närbelägna Töcksfors och som därefter lade ett besök bland bilarna.

Det blev en lyckad dag med många exponeringar på vraken med deras rost som skiftade i alla former av färg kryddade med gröna och gråa mossor och lavar. Hela ansamlingen är onekligen faschinerande och man märker från år till år hur naturen obönhörligt mer och mer tar över de gamla vraken.

Bilarna är också boplats för många småfåglar och ekorrar. Matplatser med frön fanns också upphängda på flera platser som lockade både mesar och kvicka ekorrar. Det fanns objekt även för fågelfotografer.

Medlemmarna spred sig över området och fann oräkneliga motiv som förevigades i kreativa kompositioner. Jag tror att många kommer att våga visa sina bilder på vinterns kommande möten.

Johanna fastnade i en bilkö…….

……och vid några bilar som verkade tappade från skyn.

Det blir förmodligen flera besök vid den populära bilskroten. Motiv finns i det oändliga.

© Foto & text Rolf Linder

 

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.