Utflykten till Sandön

Vi var fem klubbmedlemmar som åkte med på utflykten till Sandön utanför Smögen. Det blev en fin dag med mulet väder och mjukt vackert ljus

Turen började med att vi gick längst ut på udden av halvön där vi fotograferade berghällar med gula lavar och gröna alger.

Det var torrt och fint fäste på berget trots att det regnat mycket den sista tiden. Regnet gjorde också att det fanns vatten i hällkaren. Det finns fyra olika små vattensamlingar som hyser näckrosor. I tre av dem finns den vackra röda varianten.

Det förvånade åtminstone mig att den blommade så här sent men vackert var det.

Dagen går fort när man har trevligt men för att fylla på depåerna så blev det med jämna mellanrum naturligtvis fika i lä bakom berget.

Det finns vackra mönster och reliefer överallt där inlandsisen gjort ett stort jobb med att mejsla ut jättegrytor i berget.

Det blev en njutbar dag vid kusten och ganska många kilometer för att leta motiv. Mot slutet kändes benen lite möra av allt gående med krypande och hukande i olika fotograferingssituationer. Glädjen var på topp och utflykten gjorde gott för kropp och själ. Det går fort när man har roligt och dagen blev en härlig inspiration med många nya bilder i bagaget.