Vi gjorde en resa

Ett rum fyllt av ljus

Familjen gjorde en resa till Frankrike i början på augusti. Vi har släktingar som köpt sommarhus i en liten by som heter Aubeterre utanför Bordeux. Ett vindistrikt med gamla anor. Byn har 422 innevånare och 12 restauranger! Det visade sig att den lilla byn är en stor semesterort för framförallt fransmännen själva. Restaurangerna var välfyllda varje kväll.

Många hus ägs av engelsmän och det är människor med pengar, märkte vi. Byn är väldigt mysig och bestod av gamla stenhus och många trånga gator och gränder. Landskapet är lummigt och böljande. Vi hade tur med vädret och det var lagom varmt och vi svalkade oss dagligen i värdparets pool. Ett och annat glas vin och öl slank ned det måste medges. Det var först de sista två dagarna som det blev ordentligt varmt.

Flyget hem gick inte förrän på kvällen och eftersom vindistriktet St Emilion låg på vägen till flygplatsen så åkte vi till den lilla byn och vandrade runt bland alla vinaffärer och restauranger. Värmen reflekterades av stenhusen och i de trånga gatorna stod värmen still. Då var det skönt och gå in i den gamla kyrkan St Emilion och svalka sig.
Det var ett rum fyllt av ljus.

One thought on “Vi gjorde en resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This function has been disabled for Melleruds fotoklubb.